Articole

„Vizionarium este o experienta vizuala, senzoriala si educationala in acelasi timp. Este primul muzeu interactiv din Craiova, deschis permanent in Centrul Multifunctional la etajul 1. Desi ai putea sa crezi ca este dedicat doar copiilor, in fapt este o bucurie pentru toate varstele. Traseele te poarta de la imagini 2D spre imagini infinite sau gen caleidoscop.”

„Încăperi cu susu-n jos și tablouri cu iluzii optice, camere cu multe oglinzi și nu numai atrag tinerii și copiii în muzeu. Vizionarium este un muzeu al simțurilor, unde ți se explică fenomene simple de fizică, așa cum ar trebui să se întâmple la școală. Este o experiență vizuală, senzorială și educațională în același timp.”

„Oglinzi care deformează, camere speciale cu oglinzi “infinite”, iluzii optice atât 2D cât și 3D, desene și ipostaze foarte instagramabile (da, știu că “instagramabil” nu e un cuvânt, dar sună mișto), experimente de fizică și matematică (gen teorema lu’ Pitagora, explicată interactiv), jocuri de logică și/sau îndemânare, caleidoscop, and much, much more.”