Creierul

Expoziția itinerantă „Creierul” face parte dintr-o serie de expoziții dedicate atât tinerilor, cât și adulților, ce își propune o nouă abordare pentru Informare, Educare și Comunicare (IEC) în Sănătate. Scopul expoziției este de prevenție a afecțiunilor care constituie principalele cauze de deces și îmbolnăvire în România, de creştere a gradului de conştientizare al populației cu privire la posibilităţile actuale de prevenție, depistare precoce şi tratament și de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

Expoziția educațională gonflabilă de mari dimensiuni, redată sub forma unui creier gigantic, adaugă literalmente un factor “uriaș” și distractiv învățării – pentru persoanele de toate vârstele. Aceasta ajută la diseminarea în mod eficient și creativ a informațiilor despre riscurile, simptomele, natura și cauzele diferitelor boli. Am creat un circuit de explorare și învățare – o experiență interactivă care va implica și educa vizitatorii mici și mari!

5.5 m lungime / 4.3 m lățime / 3.6 m inălțime

„Creierul” oferă vizitatorilor o experiență educativă interactivă despre organul cel mai critic al sistemului nervos central. Vizitatorii pot intra în creierul uman, pot învăța despre diferitele structuri și despre funcțiile creierului, pot observa exemple de traume și boli ale creierului (Alzheimer, Parkinson, epilepsia, meningita, tumoare pe creier, anevrism cerebral, traumatism cerebral, accident vascular cerebral).